ODRŽANA NAUČNA KONFERENCIJA U LAJKOVCU

Dana 15. jula 2021. godine u Lajkovcu, održana je Naučna konferencija pod nazivom DRUŠTVENI RAZVOJ, KULTURNE DELATNOSTI I  C O V I D – 19  SA AКCENTOM NA OPŠTINU LAJКOVAC u organizaciji Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti-CESNA B, Beograd, Međunarodne Akademije Nauka, Umetnosti i Bezbednosti – MANUB i Gradske biblioteke Lajkovac. Tom prilikom promovisan je Zbornik radova DRŽAVA I GLOBALNI IZAZOVI BEZBEDNOSTI. To je Knjiga 32. iz edicije BEZBEDNOST U POSTMODERNOM AMBIJENTU. Konferencija je održana u sali SO Lajkovac uz učešće eminentnih naučnih radnika iz zemlje i inostranstva.

Uvodna predavanja održali su akademik prof. dr sci med Miljko Ristić, član Evropske akademije nauka u Salcburgu i akademik prof. dr Slobodan Nešković, predsednik  Međunarodne Akademije Nauka, Umetnosti i Bezbednosti – MANUB. Ova Konferencija je 103. po redu koja je održana u organizaciji Centra za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti – CESNA B, Beograd.

Organizator je naveo da predmetni naučni skup predstavlja prvu sesiju, pri čemu će se druga sesija realizovati do kraja septembra tekuće godine.